Startsida
Terapihund
Taktil massage
Om mig
 
Månadens tanke
 
.
 

Taktil massage

Taktil Massage är en mjuk avslappnande beröringsmassage som passar alla, men lämpar sig speciellt för personer med stress, spänningar och smärta i kroppen. Taktil Massage används inom hälso- och sjukvården och är förordad av Socialstyrelsen.

Taktil massage på sjukhem/äldreboenden
Du kanske har en äldre anhörig som är dement eller mycket sjuk och det är svårt att få kontakt. Jag kan hjälpa dig att besöka din anhörig och ge taktil massage. För dementa och mycket sköra personer ges taktil massage med fördel utan olja och istället bär den boende tunna, mjuka kläder och en filt.

30 minuter 700 kr

Hur går taktil massage till?
Massagen utförs med långsamma mjuka strykningar och grepp och min uppmärksamhet är hela tiden på den boende. 

Hur verkar taktil massage?
Taktil massage är en mjuk och skön berörings- och känselsinnesmassage som får muskler att slappna av och de inre organen i balans med förbättrad funktion. Massagen aktiverar lugn- och rosystemet och balanserar på så vis de båda nervsystem vi har, det sympatiska nervsystemet som står för kamp och flykt och det parasympatiska nervsystemet som står för lugn och ro. Samtidigt frisätts lugn- och rohormonet oxytocin vilket gör att du når en skön avslappning och känner dig rofylld.

Taktil massage är en utmärkt behandling för personer med oro, stress och värk i kroppen. I vår hektiska tillvaro är det mycket värdefullt att balansera de båda nervsystemen för att undvika skador på kropp och själ. Genom att skapa en balans i vardagen och genom att ge oss själva tid för återhämtning kan vi bättre skydda oss mot överansträngning, stress, tankeblockeringar, värk, oro, sömnproblem m.m.

Taktil massage är vetenskapligt belagd och forskningsresultat visar på dess goda effekter såsom förbättrad sömn, lugn och välbefinnande, ökad social öppen- och nyfikenhet, minskad stress och smärta samt ökad kroppsmedvetenhet. Massagen är förordad av socialstyrelsen och används inom hälso- och sjukvården.

Taktil massage ger dig en skön avslappning och fyller dig med ro. Den bör tas regelbundet och oftare i början av en behandlingsperiod och därefter en gång i månaden. Då upprätthålls den taktila massagens effekter av balans och välbefinnande. För mer information om taktil massage, se www.taktil.se.

* Aromaterapi är en läkekonst med lång tradition. I kulturer som Kina, Indien och Egypten har man i tusentals år nyttjat aromatiska extrakt från naturen i medicinska, religiösa och sociala syften. I aromaterapi använder man sig av aromatiska (eteriska) oljor som är vegetabiliska extrakt utvunna från blommor, frukt, blad, örter, träd och rötter med antiseptiska, upplyftande och avstressande egenskaper.

 

 

 


Hälsa & Harmoni, Larsbodavägen 76, 123 41 Farsta, 070-8999528.