Startsida
Taktil massage
Klassisk massage
Kombinationsmassage
Medicinsk qigong
Kosttillskott
Om mig
 
Månadens tanke
 
.
 

Terapihundsekipage Monica & Shanti

Terapihund Shanti

Min hund Shanti är med mig då jag arbetar med massage och medicinsk qigong/gymnastikgrupper och är mycket van vid det. Han är lugn, trevlig, vänlig, inkännande, lekfull och tålmodig.

I drygt ett år utbildade vi oss och är nu diplomerat terapihundsekipage. Kort går det till så att jag som terapihundsförare lägger upp en behandlingsplan och utvärdering tillsammans med klient och personal. Sen stödjer jag Shanti i arbetet med klienten.

Det är alltså klienten, Shanti och jag som arbetar tillsammans. En behandling som terapihundsekipage tar cirka 40 minuter och kan vara två tre gånger i veckan. Det beror på klient och omfattning.

Som terapihundsekipage kan vi arbeta med rehabilitering, aktivering, träning eller medverka i inlärningssituationer med barn/ungdomar. Rehabiliteringen kan antingen vara fysisk träning såsom motion, balans, styrka, rörlighet i olika delar av kroppen eller uppehållande av funktioner, psykisk träning exempelvis motverka isolering, depression, ensamhet, social träning delta i en grupp eller i olika sammanhang med människor, vara i olika miljöer, passa tider, kommunicera etc. eller jobba med aktivering som att gå ut och gå, borsta eller leka med hunden osv.

Att arbeta med en hund i dessa sammanhang kan ge starkare motivation och få människor att vilja träna eller bryta en isolering. Hunden kan hjälpa till att öka självkänsla, självförtroende, självinsikt och livet kan kännas lättare att leva. Hunden kan göra stor skillnad och det har visat sig i studier att djur kan öka livskvaliteten för unga och gamla. Ett språk som ligger långt inne kan plockas fram för en kortare eller längre stund och tillsammans med hunden kan den boende uppleva stor glädje. Tillsammans med barn och ungdomar kan hunden vara ett stöd i arbetet mot mobbning och tillsammans med hunden kan även läskoden knäckas!

Hundar har inga åsikter om personers utseende eller dömer någon för dess personlighet. Alla får finnas oavsett vem du är, hur du ser ut eller vilken personlighet du har. Hunden är närvarande och lyhörd och kan istället ge tröst, framkalla medkänsla och ansvar.

 

 

 


® Hälsa & Harmoni 2008. Kristinebergsvägen 38, 112 44 Stockholm. 070-8999528. Massage, taktil massage, klassisk massage, kombinationsmassage, medicinsk qigong, hälsoprodukter.