Startsida
Terapihund
Taktil massage
Om mig
 
Månadens tanke
 
.
 

Terapihundsekipage Monica & Shanti

Terapihund Shanti

Min terapihund Shanti är med mig då jag arbetar med massage och är van vid det. Han är lugn, trevlig, vänlig, inkännande och tålmodig. Vi arbetar som terapihundsekipage både individuellt och med grupper.

En grupp om cirka 8 boende i 30 minuter kostar 700 kr.

Individuell behandling om 40 minuter kostar 800 kr. För- och efterarbete tillkommer i båda fallen och ingår i priset.

Utbildningen till diplomerat terapihundsekipage tar drygt ett år. Tillsammans med sjuksköterska och exempelvis kontaktperson lägger jag upp en behandlingsplan och utvärderar kontinuerligt tillsammans med personal. I skola samarbetar jag med lärare och rektor exempelvis. Den boende/klienten, Shanti och jag samverkar i behandlingen.

En individuell behandling kan vara två tre gånger i veckan. Det beror på klient och omfattning.

Det förekommer att jag också behandlar med taktil massage och terapihundsarbete i samma behandling när behov finns men då under minst en timme.

Behandlingen kostar då 800 - 900 kronor.

Som terapihundsekipage kan vi arbeta med rehabilitering, aktivering, träning eller medverka iinlärningssituationer med barn/ungdomar. Rehabiliteringen kan antingen vara fysisk träningsåsom motion, balans, styrka, rörlighet i olika delar av kroppen eller uppehållande av funktioner, psykisk träning exempelvis motverka isolering, depression, ensamhet, social träning delta i en grupp eller i olika sammanhang med människor, vara i olika miljöer, passa tider, kommunicera etc. eller jobba med aktivering som att gå ut och gå, borsta eller leka med hunden osv.

Att arbeta med en hund kan ge en starkare motivation och få människor att vilja träna, stiga upp på morgonen, äta och dricka bättre eller bryta en isolering. Hunden kan hjälpa till att öka självkänsla och självförtroendet. Livet kan kännas lättare att leva. Hunden kan öka livskvaliteten betydligt för unga och gamla. Ett språk som ligger långt inne kan plockas fram för en kortare eller längre stund och tillsammans med hunden kan den boende uppleva stor glädje. Tillsammans med barn och ungdomar kan hunden vara ett stöd i arbetet mot mobbning och tillsammans med hunden kan även läskoden knäckas!

 

 

 


Hälsa & Harmoni, Larsbodavägen 76, 123 41 Farsta, 070-8999528.